2020    
     
Maj  

Efter mange overvejelser har vi valgt at sætte en af tophopperne til salg.

Dorthealyst Peptalk er blevet redet til, og hun elsker det. Så hun er klar til videre uddanelse, og med den rette rytter er vi sikre på, at hun kan nå til tops.

Se mere på hendes egen side og på salgssiden

.

***

2020 bliver ikke det år vi har håbet på, når det kommer til oplevelserne med welshfolket. Men vi kan glæde os over, at der er føl på vej, både i år og næste år. En del hopper er bedækket og allerede scannet drægtige, mens andre er klar til at fole når som helst. Både i år og næste år er føllene efter Donys Swifty Nicks, men det bliver også de sidste efter ham her på matriklen, da han er rejst videre til nye opgaver.

     
Januar  

Vi tager hul på et nyt årti, og forhåbentligt bliver det lige så fyldt med gode oplevelser i welshverdenen, som det foregående. Foråret byder på føl igen, og vi er spændt på at se føllene efter Nicks - det første tegner godt..

Vi glæder os!

     
2019    
     
December  
Glædelig jul og godt nytår!
     
November   Det var også Dorthealyst Peptalk, der stod for tur, da det blev tid til M&M Christmas Show. Også her vandt hun sin klasse, og opnåede 40 point; denne gang udstillet af Elizabeth Seidenfaden: De opnåede også titlen som reserve bedste 3-års på tværs af racer.
     
Oktober  

Her i oktober overraskede Dorthealyst Dairy Maid os, da hun stolt fremviste et dejligt hingsteføl. Det er Donys Swifty Nicks førstefødte, og han har fået navnet Dorthealyst Awesome Alex.

     
Juni   Til Roskilde Dyrskue havde vi medbragt Dorthealyst Peptalk, der nu som 3-års også vandt sin klasse ogo opnåede 23 p. + ærespræmie
     
     
Maj  

Og der er kommet føl på Dorthealyst; Dorthealyst Gossip har fået et fint brunt hoppeføl - Dorthealyst Sonnet, og Dorthealyst Ginger Maid har fået et dejligt rødt hingsteføl - Dorthealyst Hot Chili. De er begge efter Parvadean Reaction, og er hermed de sidste føl efter ham. Dorthealyst Hot Chili vil blive til salg, da han er for tæt relateret til hopperne til, at han kan bruges her. Så hvis man vil sikre sig det sidsste hingsteføl efter Parvadean Reaction, så har man muligheden.

Du kan se mere på deres egne sider - billeder kommer snarest muilgt.

***

Ved det internationale kørestævne her på Dorthealyst, var det en fornøjelse at Dorhtelayst Tristan på "hjemmebane" i junior klassen. Her vandt han ovelegent med sin kusk Sanna Manfredsson; de bor i Sverige, hvor de klarer sig rigtigt godt, og gør god reklame for welsh ponyernes gode brugsegenskabe. Stort tillykke til ekvipagen, håber at se meget mere til dem i fremtiden.

     
     
Marts  

Til den årlige generalforsamling i Welsh Pony og Cob avlen i Danmark havde vi den store glæde at modtage en af de nye bronzemedaljer for Dorthealyst Peptalk

***

Vi deltog i M&M vintershow med Synod Rihanna, som ikke helt faldt i denne dommers smag, og endte med 37 p.

Det gik væsentligt bedsre for 1-års hingsten Dorthealyst Response, der endte på førstepladsen i sit hold med imponerende 47 p. ud af 50 mulige og med 10 for type og 10 for trav. Han er nu ejet af Julie Østergaard, og vi håber, at han, som en af de sidste hingsteafkom efter Parvadean Reaction, vil kunne få en fremtid i avl.

     
Januar  
Vi håber, I alle er kommet godt ind i det nye år, og ser frem til endnu et år i godt selskab, med smukke ponyer og spændende avl.
     
     
2018    
   
December  

M&M Christmas Show blev afholdt 1/12, og vi havde valgt at tage den nu 2-årige sec. C hoppe Dorthealyst Peptalk med. Nu, hvor hun var kommet tilbage på matriklen igen, skulle det lige afprøves, om hun stadig syntes, det var sjovt at komme til show. Og det må blive et ja; hun startede med at vinde sin klasse, der talte 8 deltagere i alt, hun fik de flotte 42 points og hjemtog desuden titlerne som Bedste 2-års på tværs af racer og Bedste welsh af alle. Sidst men bestemt ikke mindst fuldendte hun showet med at blive Supreme-In-Hand!

Tak for en dejlig dag til alle!

Foto: Zanne Jedig

 

Og med denne sidste optræden i år vil vi ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

 

   
November  

Dorthealyst Madonna er rejst til Tyskland, hvor hun er 8-årige Felines nye ridepony. Madonna har været redet af dygtige Thilde Holm et års tid, og hun har gjort et flot stykke arbejde. Selv om det var svært at skulle af med Madonna, så er vi alle sikre på, at hun får det godt i sit nye hjem - nu skal hun bare lære tysk!

 

   
   
September  

Ved Jubilæumsstaævnet i Odsherreds rideklub blev Dorthealyst Parolour Maid klubmester i spring for ponyer med Alberte Damkjær (som for øvrigt også snuppede titlen i dressur med ponyen Milky Way, der er en tysk avlet sec. B vallak). Tillykke til Alberte og tak til Pernille Sandø for foto.

   
   
August  

Nyt fra Dorthealyst Tristan

Sanna Manfredsson og Dorthealyst Tristan repræsenterede Sverige individuelt til Ungdoms EM i kørsel i Ungarn her sidst i august. Og det gik rigtigt godt; med en 3.plads i dressur, en 5. plads i maraton og en 3. plads i præcision blev det til en samlet bronze medalje til ekvipagen. Stort tillykke fra Dorthealyst til jer - håber på flere gode resultater fremover.

Sanna Manfredsson og Dorthealyst Tristan (2009/Parvadean the Gigolo/Dorthealyst Rosie/Parvadean Reaction)

 

***

Første weekend i august afholdtes Welsh Pony & Cob avlens årlige kåring her på Dorthealyst, og vi havde meldt en pæn flok til. Vi lagde ud lørdag med at stille den 8-årige sec. C hoppe Synod Rihanna til kåring, og hun opnåede kåring i 1. klasse med et gennesnit på 8,3 - og løb også med titlen som kåringens bedst klargjorte pony.

Søndag stod den på showklasser, og vi lagde ud med en stor flot klasse med ældre sec. C hopper. Her gik det bedst for Dorthealyst Dairy Maid, der kom ind på en flot 2. plads, kun overgået af den seneere BIS-vinder.

Hendes datter Dorthealyst Ginger Maid endte på en 7. plads i samme klasse. Vi havde også tilmeldt Dorthealyst Gossip, som desværre måtte udgå pga. et føl, der ikke var helt på toppen. I følklassen havde vi tilmeldt 3 føl, men som nævnt var Gossips føl ikke lige klar, så vi havde i stedet Dorthealyst Harriet med, sammen med Dorthealyst Tarragon og Dorthealyst Response. Sidstnævnte måtte udgå, da han blev halt under bedømmelsen. Dorthealyst Harriet endte på en 7. plads i det store hold, mens Dorthealyst Tarragon klarede sig absolut bedst, idet han endte på en 2. plads og dermed tog titlen overall reserve føl champion. Sidst på dagen fortsatte han successen og blev sec. C ungdyr champion og sec. C reserve hingste champion - ikke dårligt af et føl.

Pga. småskadede ponyer måtte vi trække os fra DM-stutterikonkurrencen - og det var ikke slut med skader! Rikke blev "fældet" af ponyen, og brækkede uheldigvis anklen - hun ønskes rigtig god bedring! Og en stor tak skal lyde herfra til alle på Dorthealyst holdet samt de ekstra hjælpere, der også trådte til, når vi lige mangle en mønstrer - dejligt med dygtige og hjælpsomme welshfolk - håber I alle - på trods af diverse uheld - har haft en god weekend her på Dorthealyst.

   
   
Juli  
I juli afholdtes der M&M for fun her på Dorthealyst, og der var deltagelse af flere ponyer herfra. Dorthealyst Rachel the Second deltog i ridekllasserne med Elizabeth, og ekvpagen vandt Open ridden for juniorer. De blev i samme klasse efterfulgt af Anine på Fwrog Flash Harri. I In-hand klsserne havde vi Synod Rihanna med, som blev nr. 3 i en stærk klasse, og opnåede 42 p.
     
Juni  

Til Roskilde Dyrskue havde vi pudset Dorthealyst Peptalk op, og hun var bestemt klar. I den individuelle bedømmelse opnåede hun de - for en kun 2-års hoppe - flotte 23 ppoints + ærespræmie. Hun blev også udvalgt til at deltage i fælleskonkurencen om titlen som "Skuets Bedste 2-års hoppe" - en opgave hun klarede med bravour, idet hun og Charlotte kom en på en flot 2. plads i den store konkurrence.

   
Maj  

Endnu et par føl er kommet til, og det blev til et par rigtigt gode hoppeføl efter Parvadean Reaction. De stolte mødre er hhv. Dorthealyst Gossip, der fik et smukt sort hoppeføl Dorthealyst Fairytale, og Synod Rihanna, som leverede et dejligt rødt hoppeføl Dorthealyst Edwina - begge perfekt malet med 4 sokker og pænt aftegn i hovedet. Se dem på deres egne sider ved at klikke på deres navne.

***

Første weekend i maj bød på kørestævne her på Dorthealyst, og det var en stor fornøjelse at se de to "hjemmefødninger"; Dorthealyst Black Fanny og Dorthealyst Tristan deltage i stævnet. Begge er dog forlængst flyttet hjemmefra, idet Fanny nu bor i Norge hos Wenche Johannesen og Tristan i Sverige hos Sanna Manfredsson. Jeg håber, de begge har stor glæde af ponyerne (det så det ud til), og får mange gode år på konkurrencebanen med dem.

Dorthealyst Black Fanny, 6 års sec. D hoppe (Kildegaards Chester/Parvadean Reaction)

 

Dorthealyst Tristan, 9 års sec. C vallak (Parvadean the Gigolo/Parvadean Reaction)

Tak til Steen Kristensen for fine fotos.

     
April  

Traditionen tro deltog vi i årets plageskue her på Dorthealyst, og vi havde taget to stk. sec. C hoppe plage med. Den første på banen var den 2-års Dorthealyst Peptalk som fik karaktererne 9-8-7-9-8 og dermed videre til delfinalen. Derefter var det Dorthealyst Rhiannons tur, og hun overraskede alle positivt ved at vinde sin klasse med de flotte karakterer 9-9-8-8-9 - ikke mindst fordi hun blev fremvist perfekt af Rikke, der havde fået godt styr på den lille vildbasse, som også gik videre til delfinalen.

I finalen deltog i alt 8 plage, heraf var de 3 stk. welsh, så det var flot. Især fordi det endte med, at de 3 første pladser blev besat af de selv samme welsh, med Valhallas Nellie som BIS, Gribsvads Freesia som reserve og vores egen Dorthealyst Peptalk som nr. 3. Tillykke til vinderne og til welsh avlen med det flotte resultat.

***

Det første føl har set dagens lys; et smukt brunt hingsteføl, der hedder Dorthealyst Tarragon. Han er efter Parvadean Reaction og ud af Dorthealyst Ginger Maid

     
Februar  

Så er den nyindkøbte hingsteplag Donys Swifty Nicks ankommet i fin form, han ser lovende ud, så det bliver spændende at følge hans udvikling. Mie Christiansen har venligst sendt dette foto af ham som føl:

     
Januar  

Velkommen til et nyt og spændende år.

Her på Dorthealyst ser vi igen frem til årets kommen føl, som bliver første årgang efter den tilbagevendte Parvadean Reaction.

Der er også investeret i fremtiden, idet Donys Swifty Nicks forventes at ankommer snarest. Han er født 2017, sort og med en spændende afstamning. Han har allerede show-erfaring, idet han var udstillet på Royal Welsh 2017, hvor han vandt klassen for sec. C hingsteføl.

 

2017    
   
Glædelig jul og godt nytår!
     
   

Nyt fra Norge: Dorthealyst Prinsess vandt tilteln som Årets bedste sec. C i Norge ved showfinalen - og nr. 3 i BIS-finalen. Derudover har hun opnået andre fine resultater: Klassevinder med 41,5 points + bedst i racen + bedst klartgjorte (Nesbyen). Og ved Sentralkåringen blev hun klassevinder, bedste klargjorte og optaget i hvoedstambogen. Stort tillykke til Dorthealyst Prinsess og ejeren Bente Tveita!

Tak til Zanne for fotos

     
   

Til welsh showet på Store Hestedag havde vi ikke selv ponyer med, men det var en stor fornøjelse at se den 18 år gamle cob hoppe Dorthealyst Comtess føre sig frem i ringen. Hun startede med at vinde sin klasse, blev siden sec. D hoppe- og supreme champion, og sidst men ikke mindst løb hun med titlen BEST-IN-SHOW. Flot klaret af en gammel kørepony; endnu et bevis på, at brugsdyr også kan vinde shows - og at showdyr også kan bruges! Stort tillykke til både ejerne Fam. Sloth og låner Vicky Stolberg.

     
    De to røde føl, Dorthealyst Sgt. Pepper og Dorthealyst Rhythm er rejst til Norge, hvor de forhåbentlig får en fremtid som køreponyer.
     
   

Også til M&M for Fun her på Dorthealyst havde vi fundet et par ponyer frem, og Dorthealyst Madonna klarede sig flot, idet hun blev nr. 2 i First Ridden med galop og blev nr. 1 i In-hand-showklassen for ældre goldhopper med 40 p.

Dorthealyst Rhiannon blev ligesom sin mor Synod Rihanna nr. 3 i deres respektive klasser.

     
    Til Fyns Junishow tog vi Dorthealyst Peptalk med, og hun kom som 1-års i en svær klasse op mod 2- og 3-års, men hun opnåede alligevel en flot 2. plads.
     
    På Roskilde Dyrskue klarede Dorthealyst Ginger Maid sig rigtigt fint, idet hun opnåede 23 p + ærespræmie.
     
     
   

Så kom det sidste føl for i år, og det blev en lækker brun hingst, og også her er det Kildegaards Hector som er far. Moren til smukke Dorthealyst Major Lazer er Dorthealyst Dairy Maid.

*

Den sidstankomne hoppe til stutteriet, Synod Rihanna, er nedkommet med et smukt sort hoppeføl efter Parvadean Reaction, som hun rejste her til Danmark sammen med.

*

Endnu et føl efter Kildegårds Hecter er født her - det er Dorthealyst Ginger Maid, der er nedkommet med sit første føl, en dejlig hingst, der hedder Dorthealyst Sgt Pepper. Begge føl har fået deres egne sider nu, og der er også fotos af dem, så tag et kig på dem (klik på deres navne)

*

Årets første føl har set dagens lys her på Dorthealyst; det var Dorthealyst Rachel the Second, der nedkom med et dejligt hoppeføl. Hun skal hedde Dorthealyst Rhythm, og foto følger, når hun lige er foldet lidt mere ud.

   
    Til Plageskuet er på Dorthealyst havde vi tilmeldt et par unge hopper. Dorthealyst Peptalk vandt sin klasse med 9-8-7-9-8, mens Dorthealyst Midninght Maid blev nr. 5 i samme klasse.
   
*
   
   

I starten af marts var vi af sted til M&M Wintershow med et par hopper. Dorthealyst Dairy Maid blev bedste welsh i sin klasse med 41 p. Dorthealyst Madonna fik også 41 p. og blev nr. 2 i sin klasse. Charlotte og Elizabeth fik fremvist dem begge rigtigt fint, så det var dejligt at se.

 

Tak til Zanne Jedig for billederne

 

   
*
   

I år er vi måske lidt mere spændt på at se føllene end ellers. Vi valgte sidste år at bruge en cob hingst - Kildegaards Hector - på sec. C hopperne. Ikke det mest almindelige valg, men målet skulle være at prøve at få lidt mere størrelse på afkommene, så nu håber vi, det virker.

I 2017 vil vi vende tilbage til "gamle dage", og for en stor del bruge Parvadean Reaction til hopperne. Men også fremtidens håb kommer på prøve, idet Laurtom Devilish også får en enkelt hoppe eller to.

   
   
     
     
2016    
   

De bedste øsnker til jer alle om en glædelig jul og et godt nytår.

Vi har haft et fantastisk år her på Dorthealyst, og ser frem til at se jer alle igen i 2017.

     
     
   

Et smut på efterårets cobuaktion resulterede i et nyt indkøb, som landede her på Dorthealyst i november. Det var den sorte sec. C hingsteplag fra 2015 Laurtom Devilish - en dejlig veludviklet plag, som har de blodlinjer, der burde passe til mine hopper.

 

Og da han flyttede ind, flyttede der også et par stykker ud, idet Welshview Ringo og Ewyn Reaction (ejet af Gribsvad), der begge havde boet her et års tid, flyttede sammen til Stutteri Gribsvad. Og i deres fodspor fulgte senere Dorthealyst Survivor, hvis far er Gribsvads Baltzer, så han kom også nærmest "hjem" igen.

     
   

I november deltog vi i M&M Christmas Show, og vi havde taget to af årets føl med, hingsteføllet Dorthealyst Survivor og hoppeføllet Dorthealyst Peptalk. Begge vandt deres respektive klasser, og Peptalk fik så fine karakterer (44 p. ialt), at hun gik videre til dagens finaler. Her gentog hun tidligere successer, og blev først overall følchampion og siden reserve Best-in-Show, og dermed også dagens bedste welshpony.

     
   

Der er kommet to nye beboere på Dorthealyst - den ene er sec. C hoppen Synod Rihanna og den anden er den gamle kending Parvadean Reaction, som er kommet "hjem" igen.

     
   

I august tog vi på opfordring for første gang til Fyns Følskue for Ponyracer med Dorthealyst Peptalk: det gik over al forventning, idet hun startede med at vinde sin klasse med de fantastiske karakterer 10-9-9-10-9, hvilket gav adgang til delfinalen for hoppeføl. Der var hun også flyvende, og røg videre til finalen. Her gik hun hele velen og blev Best-In-Show og Bedste Hoppeføl af alle racer, flot fremvist af Charlotte, og med Freya som dygtig "hoppe-fører". Tak til Fyns Følskue for en god dag og tak for de fine præmier til sponsorerne.

   
   
   
   

Sidst i juni afholdtes M&M for Fun her på matriklen, og det gik rigtigt godt for ponyer og folk herfra.

Charlotte havde sin egen Dorthealyst Sarah med i rideklasserne, og det gik rigtigt godt; hun startede med at vinde Open Ridden klassen, hvilket bragte hende videre til finalerne. Her endte ekvipagen med af få titlen: Reserve senior best performance - kunne måske have have snuppet vinder titlen, hvis Sarah havde været lidt mere tålmodig, men mon ikke det kommer?

Dorthealyst Ginger Maid blev også redet - og i sidste øjeblik med ny rytter Freya Dreyer, som klarede det til UG. Ekvipagen landede midt i feltet af en stor klasse Open ridden Junior på en delt 3. plads.

Elizabeth deltog også i rideklasserne, lagde ud med at vinde Open Ridden Junior på Dorthealyst Rachel the Second, hvilket også gav adgang til finalerne. Her lagde ekvipagen ud med at snuppe titlen Junior Best Performance, og i sidste ende gav de alle de "store" baghjul og løb med titlen Supreme Performnce!

I brugsklasserne deltog Anine også på Fwrog Flash Harri, og de vandt Working Hunter First Ridden, og kom på en 3. plads i First Ridden med galop, junior. I samme klasse deltog Sigrid på Rosenhoffs Annabel, og ekvipagen endte på en 6. plads. Anine blev også nr. 2 i junior mønstring med sin shetlænder Stjernens Mini-Irina. Endelig var der også et spand Dorthealyst ponyer med, Anna Rasmussen kørte Poppy og Derek til en 1. plads.

Super flot gået af alle ryttere/kuske med de gode resultater på dejlige ponyer.

Vi deltog også i In-hand klasse med hoppeføllet Dorthealyst Peptalk. som startede med at vinde sin klasse, og fik dermed finalebilletter. Hun snuppede så titlerne In-hand junior Champion, og reserve BIR welsh - ikke så ringe af et føl, så vi var glade - især for den gode opbakning og roser på vejen fra de andre udstillere og tilskuere.

Endelig var der også en stutteri konkurrence "Min avl", hvor de tre ryttere på Dorthealyst ponyerne red det bedste de kunne, hvilket resulterede i at de snuppede 1. pladsen - rigtigt flot gået.

Afslutningen på dagen var selvfølgelig den store finale, hvor In-hand og Performance vinderne deltog. Og her løb Elizabeth og Dorthealyst Rachel the Second med reserve Best-In-Show titlen efter Fjordglimts Equus Miss marple. Stort tillykke til alle! Og til arrangørerne for igen at lave at god dag for alle.

 

   
   

Der er kommet endnu et par føl efter Gribsvads Baltzer; denne gang blev det til hoppeføl- de kan ses på deres egne sider: Dorthealyst Peptalk og Dorthealyst Midnight Maid

 

   
   

Til Plageskuet her på Lysten havde vi Dorthealyst Tell Tale med. Hun var væsentligt mindre end de andre i holdet, og endte på en 3. plads.

 

   
   

Så kom det første føl efter Gribsvads Baltzer - et flot rødt hingsteføl, som ikke kunne hedde andet end Dorthealyst Survivor - leveret af Dorthealyst Rumour.

   
   
Vi havde taget den nye hingsteplag Welshview Ringo med til hingsteshow for at han skulle komme ud og prøve lidt nyt. Han tog det fint, og endte på en 3.plads.
   
   
Vi deltog til M&Ms vinter show med Dorthealyst Ginger Maid, og hun opnåede en 2. plads
   
   

Dorthealyst Bluebell er lånt ud som ridepony, og vi vil ønske ekvipagen held og lykke.

***

Der kom en hilsen fra Helle Lykke Juul, der ejer Dorthealyst Mathilde. Helle har haft Mathilde siden hun var 19 år, og hun er i dag 33½ år - Mathilde altså; ikke Helle! Mathilde er frisk og sejl om hun er lidt stiv, så går hun stadig og hygger sig som selskabspony til Helles to store heste. Dejligt at høre fra en af de "gamle", og især, når man samtidig får disse fine fotos:

   

 

Et nyt år har set sin begyndelse, og vi vil starte med at præsentere vores nyindkøbte hingsteplag Welshview Ringo. En plag, vi forventer os noget af, han har blodlinjerne, bevægelserne, eksteriøret og farverne vi kan lide, og vi håber, han kommer til at passe til vores hopper, når han engang er vokset til.

Og så ser vi frem til forårets og føllenes komme - de er i år alle efter Gribsvads Baltzer

   
   
2015    
    Til M&M vintershow blev Elizabeth bedste handler med Dorthealyst Blue-Bell, der også vandt sin klasse med 42 p.
     
    Vi deltog selvfølgelig også i årets store oplevelse, Internationalt Show på Vilhlemsborg, hvor både Dorthealyst Ginger Maid og Dorthealyst Blue--Bell blev nr. 4 i deres respektive klasser
     
    Dorthealyst Blue-ell var også med til M&M for Fun hvor hun vandt sin klasse med 40 p., og blev nr. 2 i First ridden med Elizabeth. Dorthealyst Rachel the second og Rikke Thomsen blev nr. 4 i Open Ridden
     
    På Roskilde Dyrskue havde vi sec. A hoppen Dorthealyst Blue-Bell med, som opnåede 22 p. Det samme opnåede sec. C hoppen Dorthealyst Madonna mens Dorthealyst Ginger Maid fik 23 p.
     
    Der er kommet ny hingst på stutteriet, idet vi har fået lov til at låne Gribsvads Baltzer af Malene Olesen, og han går allerede rigtigt godt sammen med hopperne. Ser meget frem til at se næste års føl, det bliver spændende at se kombinationerne, især når Baltzers far er født her - Dorthealyst Typhoon; en hingst, der har gjort det rigtigt godt, især for Stutteri Gribsvad.
     
    Vi deltog til Plageskuet her på Dorthealyst med de to plage Dorthealyst Tell-Tale og Dorthealyst Black-a-moor. De var begge i nogle gode klasser, og blev hhv. nr. 3 og 2 i deres respektive hold, og begge med 8 i helhed.
     
   

Årets første show var M&M vintershow, hvor vi deltog med sec. A hoppen Dorthealyst Blue-Bell, udstillet af barnebarnet Elizabeth. De vandt klassen med 42 p. (9-9-8-8-8), og Elizabeth blev bedste junior handler.

Desuden gik det rigtigt godt for adre udstillere med Dorthelyst-tilknytning, nævnes skal især vores tidligere sec. C hingst, Parvdean the Gigolo, der dels vandt sin klasse med de flotte points 10-9-9-9-10, blev senior-champion, Bedst i racen og endelig Best-in-Show. Stort tillykke til hans nye ejer, Stutteri Lerhøj.

2014
     
December  

Ved M&M Christmas show blev der vist en gruppe af afkom efter Parvadean the Gigolo, bestående af 2 stk. afkom fra Gribsvad og 1 stk. Dorthealyst, og gruppen vandt konkurrencen om bedste afkomsgruppe. Stort tillykke både til ejerne af dyrene, og også til Stutteri Lerhøj, der nu ejer Parvadean the Gigolo - håber han vil gøre det lige så godt for Jer, som han har gjort det hos os her og på Stutteri Gribsvad.

De bedste ønsker til Jer alle om en rigtig god jul og et godt nytår!

     
     
August  

Første weekend i august blev der afholdt welsh kåring her på Dorthealyst, og vi deltog selv med et par stykker i show klasserne. Vi havde Dorthealyst Tell Tale med i følklassen, hendes mor Dorthealyst Gossip og unghoppen Dorthealyst Ginger Maid deltog også i deres respektive klasser. Vi havde en rigtig god weekend, og der skal lyde en stor tak til alle fremmødte, men især til holdet, der var med i team "Welsh forplejning" for en god indsats.

 

***

Siden med brugsponyer er opdateret.

 

     
November  

Jeg har fået en hilsen fra Aurora på 12 år, der bor i Norge. Hun og hendes mor har Dorthealyst Snowdrop, som bliver brugt til spring og dressur, og er glade for hende - dejligt at høre!

   
   
Juli  

Der er kommet nyt fra udlandet: Dorthealyst Fearless II (Craignant Flyer/Trefaes Frolic/Rhandir Cadno) bor i Sverige, hvor hun lever i bedste velgående. Hun fyldte 30 år i april, og Frida Ringhage har sendt os nogle fotos med bemærknngen: Tak for verdens bedste hest - hun er helt fantastisk!

***

Årets sidste føl er kommet til verden, og det blev til et dejligt sort hingsteføl efter Parvadean the Gigolo: Han skal hedde Dorthealyst Ladykiller, og den stolte mor er Synod Sweet Emily.

   
Juni  

Som traditionen byder, deltog vi igen i år på Roskilde Dyrskue. I år havde vi 3 sec. C hopper med, som alle klarede sig fint. Følhoppen Dorthealyst Sarah lagde ud med 22 p., og de to unge hopper, Dorthealyst Fair Lady (3 år) og Dorthealyst Ginger Maid (2 år) opnåede begge 23 p. Sidstnævnte blev også udtaget til at deltage i konkurrencen om skuets bedste 2-års hoppe, hvor hun endte ca. midt i feltet på en 7. plads.

 

Dorthealyst Sarah (foto Zanne Jedig)

 

Dorthealyst Fair Lady (foto Zanne Jedig)

 

Dorthealyst Ginger Maid

 

   
April  

Endnu en Infinity-søn kan være på vej til det store udland, idet Dorthealyst Harry Potter er måske solgt til det tyske stutteri Möhlenbeek. Glynceirch Arweinydd er blevet vallak og solgt som kommen køre-/ridepony. Vi ønsker de nye ejere held og lykke med deres nye ponyer.

***

Ved plageskuet her på Lysten havde vi taget to plage med, den 2-års hoppe Brynbedw Gorgeous, og den 1-års hoppe Dorthealyst Fable - begge er sec. C og begge blev nr. 2 i deres respektive klasser.

***

Det er blevet til et par føl til; Dorthealyst Gossip har fået et dejligt sort hoppeføl - Dorthealyst Tell-Tale - efter Infintiy, og Gribsvads Samba har fået et kækt hopppeføl - Dorthealyst Menuet - efter Llanfihangel Hedd-Wyn.

***

Vi deltog i et flot hingsteshow med Gribsvads Mascot Jo , der blev nr. 2 i sin klasse.

   
   
Marts  

Endnu et par Infinty føl har set dagens lys; det blev til et fint sort hoppeføl med Dorthealyst Sarah som mor - Dorthealyst Nina - og Dorthealyst Rumour fik et rødt hingsteføl, der skal hedde Dorthealyst Harry Potter.

***

Vi deltog I M&M show med sec. A hoppen Dorthealyst Bluebell, der blev nr. 3 i en stor klasse, sec. D hoppen Dorthealyst Black Fanny, som blev nr. 2 i sin klasse og sec. C hoppen Dorthealyst Madonna, der blev nr. 4. Der var flere Dorthealyst ponyer med, som også klarede sig fint.

   
Februar  
Årest første føl er født, det blev Dorthealyst April Maid, der leverede et dejligt sort hingsteføl - Dorthealyst Jackpot - efter Rytterbjergets Infinity.
   
   
Januar
Her ved indgangen til 2014 venter vi spændt på årets føl, som er efter Parvadean the Gigolo og Rytterbjergets Infinity.
     
2013
     
December  

Vi deltog i M&M Christmas Show med to hopper, som begge opnåede 40 p. Dorthealyst Fair Lady vandt sin klasse, mens Dorthealyst Gwendoline måtte se sig henvist til 3. pladsen i et rigtigt godt hold - vinderen af klassen havde kun 1 point mere, så der var tæt løb.

***

Vi har byttet lidt rundt på nogle ponyer; de to sorte hoppeplage fra Menai er kommet til Stutteri Gribsvad, og i stedet har vi fået den dejlige brune hoppe Gribsvads Samba, som er efter Dorthealyst Typhoon - og ifolet med den sorte Llanfihangel Hedd-Wyn.

Derudover har Gribsvads Mascot Jo også fået sin egen side; en særdeles velgående unghingst efter Parvadean the Gigolo, og med Dorthealyst Typhoon som morfar, så han bliver spændende at følge.

     
November

Her midt i november landede ponyerne fra auktionen endelig på Dorthealyst. Samtidig var det også afrejsedag for Dorthealyst Youric, han skal fortsætte livet på Synod stutteriet, hvor han er tiltænkt en fremtid som kommende avlshingst, og vi glæder os til at følge ham, nu hvor han er "tilbage" i moderlandet.

 

***

Der er kommet nyt fra Norge: Dorthealyst Typhoon, som jo har gjort det rigtigt godt som avlshingst for Stutteri Gribsvad, er nu i gang med en strålende karriere som brugspony. Han rides af Julie Grøndahl, der er 12 år, som er rigtigt glad for ham; han er en flink pony, der altid gør sit bedste.

Og en anden Dorthealyst pony er også i gang med en brugskarriere; her ses Dorthealyst Princess til sit første dressurstævne, hvor hun fik meget ros fra dommerne.

Hun har også været til show i Eggedal, hvor hun fik karakterene 8-8-8-8-8 og dermed opnåede hun guld og en 3. plads. Desuden bliver hun også kørt, og var spændt for slæden i foråret.

Tak til ejerne for fotos og info - altid dejligt at høre fra "sine" ponyer.

Oktober

Igen i år gik turen til Cob auktion i Wales, og efter ankomst midt om natten og en kort søvn, startede vi med et par stutteribesøg hos Brynseion og Glebedale. Vi blev begge steder vel modtaget og så nogle dejlige ponyer, og der blev også plads til en god frokost i Abergavenny by.

Der var mange gode ponyer til salg på auktionen, især cobber, og til særdeles rimelige priser. Det blev også til et par stykker til Lysten; et par sorte 2-års Menai hoppeplage, som begge er efter Menai Celtic-Warrior. Og Anja gjorde datteren glad med købet af den meget flashy 4-års ridevallak Fwrog Fash Harri - alle er sec. C.

 

September

Vi deltog i welshshowet på Store Hestedag i starten af september. Det unge hingsteføl Dorthealyst Gonzales blev nr. 2 i sin klasse med fine karakterer 8-7-7-8-8.

Hans mor Dorthealyst Madonna var alene i sin klasse, og fik de flotte karakterer 9-8-9-9-9, som gav en plads i finalerne. Det gik over al forventning, idet hun løb med følgende titler: Bedste følhoppe, Bedste sec. C og sidst, men ikke mindst, den fineste af dem alle: Best-In-Show.

 

 

Tak til Laila Larsen for billederne.

August

Årets kåring fandt sted på Vilhelmsborg, og her havde vi taget et par unghopper med, som var i samme klasse til showdagen om søndagen. Klassen blev vundet af Dorthealyst Ginger Maid (brun) efterfulgt af Dorthealyst Gwendoline (sort) - begge to efter Dorthealyst Johnny Walker, men med to vidt forskellige mødre, så det var interessant at se dem op mod hinanden.

Juli

M&M for fun blev afholdt her på Dorthealyst, og vi havde også tilmeldt nogle ponyer. Dorthealyst Ginger Maid vandt sin klasse med 41 p. og Dorthealyst Sarah opnåede 40 p. og ligeledes en 1. plads. Sec. A hoppen Dorthealyst BlueBell blev nr. 2 i sin klasse med 39 p. I et rigtigt godt hold af ældre gold hopper blev Dorthealyst Dairy Maid nr. 2 med 42 p. Flere af vores ponervar kvalificeret til at deltage i de respektive finaler, her gik det bedst for Dorthelayst Ginger Maid, der blev reserve junior champion. Der var også andre Dorthealyst ponyer udstillet: Dorthealyst Dakota nr. 2, Dorthealyst Derek nr. 1., Dorthealyst Captain nr. 4, Dorthealyst Lady Di nr. 3, Dorthealyst Pretty Peggie-O nr. 2. Dorthealyst Derek og Dorthealyst Captain vandt køreklassen og siden blev Supreme performance champions. Stort tillykke med de fine resultater. Endelig deltog vi også i Stutterikonkurrencen "Min avl", hvor vi vandt med 3 fine sorte ponyer.

Foto: Zanne Jedig

Juni

Vi havde traditionen tro taget et par ponyer med på Roskilde Dyrskue - i år var det

følhoppen Dorthealyst Rumour:

og unghoppen Dorthealyst Fair Lady,

der stod for tur. Begge fik 23 points og ærespræmie, og Dorthealyst Fair Lady blev udtaget til konkurrencen om skuets bedste 2-års hoppe, hvor hun blev nr. 5, så vi var rigtigt godt tilfredse med resultaterne.

 

April

Sidste lørdag i april afholdtes der som altid fælles plageskue her på stedet, og vi havde håndplukket nogle ponyer, som vi gerne ville vise frem. Først for var 2-års hoppen Dorthealyst Fair Lady, og hun lagde flot ud med at vinde sin klasse, med 9 i helhed. Hun var dermed videre til delfinalen, hvor hun klarede sig flot igennem og fik en finaleplads.

Næste deltager var 1-års hoppen Dorthealyst Ginger Maid, og det gik over al forventning, idet hun vandt en af dagens bedste klasser med 10 gode sec. C hoppeplage. Ovenikøbet med topkarakterene 10-9-9-9-9, så også her var en plads i delfinalen sikret. Hun gik også videre til finalen, som afslutter dagen.

Inden vi nåede dertil skulle Glynceirch Arweinydd også prøve kræfter med showringen i et stærkt hold, hvor han opnåede en 4. plads.

Så vi endte op med at have to deltager med i finalen, hvilket vi var særdeles tilfredse med. Efter fremvisningerne hvor ponyerne alle blev både mønstret for hånd og vist løs, dommernes bedømmelser og nervepirrende minutter mens der blev regnet på resultatet, endte det med, at vi var så heldige at erhverve os både titlen som Best-In-Show og reserve-BIS! Og ydermere var det den yngste og kun 1-årige Dorthealyst Ginger Maid, der løb med sejren foran den 1 år ældre Dorthealyst Fair Lady. Stor tak til alle heppere og ikke mindst grooms/fremvisere, der gjorde et flot stykke arbejde.

 

***

Der er opdateret rundt omkring med nye fotos. Og Brynbedw Gorgeous er til salg, en særdeles velgående unghoppe efter tophingsten Caerneuadd Hywel - se mere på hendes egen side.

***

Så blev det Dorthealyst Gossips tur til at fole; hun blev mor til et hingsteføl - Dorthealyst Youric - også efter Rytterbjergets Infinity. Og det blev ligeledes til et hingsteføl for Dorthealyst Rebecca the Second; nemlig Dorthealyst Black-a-Moor - igen med samme far.

Marts

Årets første føl har set dagens lys, Dorthealyst Rumour har fået et dejligt hoppeføl (Dorthealyst Fable) efter Rytterbjergets Infinity.

***

Vi deltog i M&M show med Dorthealyst Gwendoline og Dorthealyst Bluebell som fik hhv. 42 og 40 points og fine placeringer i deres respektive klasser. Desuden løb Dorthealyst Bluebell med titlen som bedst groomed i ring 2.

Desuden deltog Anna Rasmussen med Dorthealyst Poppy og Dorthealyst Nikoline med flot resultat.

Tak til Zanne Jedig for billederne

Januar
Vel inde i det nye år, ser vi frem til fl efter Parvadean the Gigolo og Rytterbjergets Infinity. Og deltagelse i forårets shows er også under planlægning.

 

     
2012  
   
December  

I ønskes alle en glædelig jul og et godt nytår!

 

     
November    
   

Der er sket lidt omrokering her, bl.a. er Dorthealyst Ladybug og Blaengwen Beverly Knight flyttet hjemmefra for at begynde en karriere som rideponyer. Og Dorthealyst Discjockey er flyttet til Fyn, hvor han nu bor på Stutteri Gribsvad.

Og efter en tur til Wales, er der kommet et par nye ponyer hertil fra Cobsales: sec. C hoppen Synod Sweet Emily, der er linjeavlet på Synod William og hendes hoppeføl Brynbedw Gorgeous efter den populære Caerneuadd Hywel, samt hingsteføllet Glyncerich Arweinydd, der også har mange topdyr i afstamningen. Alle er sorte, og deres fulde afstamninger kan ses på deres egne sider - billeder kommer senere. Vi glæder os til at se ungdyrene udvikle sig og at de indgår i besætningen her.

     
Oktober  
   

Der er kommet et par fotos fra Norge:

Dorthealyst Easter Blessing (Synod Grouse x Dorthealyst Sally) - fra Wenche Johannesen

og

Dorthealyst Wee Georgie (Friars Sion x Dorthealyst Tess) med 6-årige Åshild Elisabeth Eitrheim Haugen som rytter, ejer af ponyen er Linda Eitrheim. Foto: Bitte Andersen

Takke mange gange for de fine billeder; dejligt at se Dorthealyst ponyer med glade ejere.

 

   
September  
   

Til welsh udstillingen på St. Hestedag havde vi valgt at tage Dorthealyst Sarah og Dorthealyst Madonna med. Det gik rigtigt godt, idet begge vandt deres klasser, Dorthealyst Sarah med 8-8-8-8-8 og Dorthealyst Madonna med de fine karakterer 9-9-9-9-9. Dermed var begge videre til finalerne, og endte med de flotte titler som bedste 2-års til Dorthealyst Sarah og Bedste Goldhoppe og BEST-IN-SHOW til Dorthealyst Madonna.

   
August  
   

Vi deltog i Årets kåring med Dorthealyst Rumour og Dorthealyst Sarah, begge i showklasserne om søndagen. som blev hhv. nr. 1 og 2 i deres respektive klasser.

Desuden var de begge tilmeldt mønstringskonkurrencen, og her vandt Lotte og Rumour først seniormøsntringen og siden finalen, og blev dermed Bedste mønstrer.

Og det gik også rigtigt godt for andre avlere med ponyer med Dorthealyst-tilknytning. Stutteri Assentorp havde Dorthealyst Kallimos med som blev kåret i 1.klasse, blev reserve hoppe champion og reserve suprme champion sec. D, samt kåringens bedste hoppe.

Stutteri Gribsvad har jeg haft Dorthealyst Typhoon som avlshingst gennem nogle år, og havde til årets kåring taget 3 afkom med - de to hopper Gribsvads Michelle Jo og Gribsvads Vicki Jo, samt hingste Gribsvads Baltzer. De blev alle 3 kåret i 1.klasse, en uofficiel afkomssamling med de 3 ponyer efter Dorthealyst Typhoon fik en meget flot beskrivelse og kunne have opnået de maximale 24 p., og endelig løb Gribsvads Baltzer af med titlerne hingstechampion og supreme champion sc. C, kåringens bedste hingst og endelig Best-In-Show.

Tillykke til begge stutterier for de flotte resultater.

***

Vi har fået nogle dejlige billeder af Dorthealyst Cherry - en rød sec. A hoppe fra 2003 e. Caesar og Dorthealyst Buttercup. Hun har fået ny rytter, og det ser ud til, at de rigtigt hygger sig. Der er billeder af dem sammen under "Brugsponyer".

   
Juli  
   

Årets sidste føl er kommet til verden, og det blev et fint sort hingsteføl - det sidste efter Bluehaven Diesel. Og det er Dorthealyst Chatterbox, der er den stolte moder til Dorthealyst Ghostwriter.

   
   

Et stort tillykke til Wenche Johannesen med titlen som norsk mester i kørsel med Dorthealyst Rachel the Second - flot!

Det er kommet fine billeder af brugsponyer, der er avlet her på steder, bl.a. a. Dorthealyst Rachel og Dorthealyst Princess-Lea - se mere på de respektive sider.

   
Juni  
   

I starten af Juni var der Roskilde Dyrskue på programmet, og vi havde taget 3 hopper med - en i hvert hold: den 2-års Dorthealyst Sarah, den 3-års Dorthealyst Rumour og følhoppen Dorthealyst Dairy Maid. Og det gik rigtigt godt, alle 3 fik 23 points, og derudover var der ærespræmie til de to af dem, og føllet Dorthealyst Ginger Maid blev udtaget til at deltage i konkurrencen om skuets bedste føl.

   
Maj  
   

Der er kommet en Dorthealyst pony "hjem" igen - Dorthealyst April Maid er føjet til "besætningen", så vi glæder os til at se hende vokse op her på sin hjemmebane.

 

   

Der blev afholdt Internationalt Kørestævne på Dorthealyst her i Bededagsferien, og vinder af klassen for 1- og 2-spand ponyer blev norske Wenche Johannesen med Dorthealyst Rachel the Second, der som navnet indikerer er født her på Dorthealyst. Hun blev solgt til Norge sammen med resten af 4-spandet, der siden blev splittet op, men det er rigtigt dejligt at se hende tilbage i topform her på sit fødested. Tillykke til Wenche og Rachel.

Hun blev forøvrigt efter fulgt af endnu en welsh ekvipage, nemlig Pernille Bjerre med Synod Rigsby - som pudsigt nok kom fra Wales som unghest her til Dorthealyst - dejligt når det går godt for de dejlige welsh ponyer.

 

   

Så er det blevet føltid - de første 5 føl er dukket op; 4 sec. C føk og et enkelt sec. D føl. De har alle fået deres egne sider: Dorthealyst Ginger Maid, Dorthealyst My Lady, Dorthealyst Discjockey, Dorthealyst Gwendoline og Dorthealyst Black Fanny.

Her en lille appetitvækker med et par legesyge føl:

   
April  
   

Vi deltog i Plageskuet her på Dorthealyst med Dorthealyst Sarah (e. Parvadean the Gigolo), som fik en god beskrivelse og karaktererne 8-8-7-8-8, hvilket gav en 2. plads i det store gode hold 2-års sec. C hopper.

Til hingsteparaden havde vi valgt at tage begge hingstene med; gamle Rytterbjergets Infinity havde helt glemt at han ikke var ny mere, og førte sig frem på bedste vis. Man kunne se, at han virkelig nød at vise sig frem i showringen, og han gik bare rigtigt godt - ja, han fløj nærmest. Vi er glade for at have ham tilbage i Danmark, og håber på, at kunne få et par gode årgange efter ham.

Parvadean the Gigolo fik også vist sine absolut bedste takter, og var i topform, hvilket også rakte til titlen som Bedste Hingst, så det var dejligt.

Og sidst på dagen blev det bevist, at avl ikke er tilfældigheder, idet hans to afkom Gribsvads Bibbi Jo og Giribsvads Gigo Jo blev hhv. BEST-IN-SHOW og nr. 3 i finalen - Tillyke til Stutteri Gribsvad!

 

   

Rytterbjergets Infinity har afsluttet sit ophold i Finland, og står nu til rådighed her på Dorthealyst. Han er frisk og rørig og i fin form, trods sin lidt høje alder. Han kan med fordel bruges til lidt store sec. C hopper, der savner ponypræg og bevægelse - et par egenskaber han til fulde besidder.

   
Marts  

 

 

 

Ved M&M vintershow deltog vi med 2 ponyer, Dorthealyst Madonna og Dorthealyst Ladybug. Begge klarede sig rigtigt godt, og vandt deres respeltive klasser. Dorthealyst Madonna fik de fornemme points 10-8-8-10-10 (= 46 points ialt), hvilket gav hende adgang til juniorchampionatet.

Dorthealyst Ladybug opnåede 45 points ialt, fordelt med 9-9-8-10-9, og var dermed også kvalificeret til at deltage i seniorchampionatet.

Der var også andre Dorthealyst ponyer udstillet; Anna Rasmussen havde to sorte sec. A med; hoppen Dorthealyst Poppy, der fik rene 8-taller (= 40 points ialt).

Og vallaken Dorthealyst Derek, der opnåede ialt 37 points.

Endelig havde Stutteri Assentorp cob hoppen Dorthealyst Kallimos med, og hun så rigtigt godt ud og blev fremvist flot. Hun opnåede næsten max. point, idet hun fik 49 points ud af 50 mulige (10-9-10-10-10), hvilket også rakte til titlerne overall reserve senior champion og reserve BIR Welsh.

Stort tilykke til både Anna Rasmussen og Stutteri Assentorp med resultaterne. En god dag med fine resultater for Dorthealyst-ponyerne.

PS: der er også et par nye fotos på ponyernes egne sider - klik på deres navne i teksten herover.

   
Januar  
Et nyt år er skudt i gang, og i løbet af foråret vil den sidste årgang af føl efter Bluehaven Diesel se dagens lys - håber at de bliver lige så gode som de tidligere. Og det ser også ud til at der kommer et enkelt føl eller to efter Dorthealyst Johnny Walker, det bliver også spændende at se.
   
   
2011    
December  

Der er ikke sket så meget i løbet af efteråret; Dorthealyst Rumour deltog i M&M Christmas show med en 3.plads i et flot stort hold, og med 40 p. - en passende afslutning på et godt welsh år. 2012 byder på en sidste årgang føl efter Bluehaven Diesel, den bliver forhåbentlig mindst lige så god som dette års. Desuden ser det ud til at der kommer et enkelt føl efter vores hjemmeavlede Dorthealyst Johnny Walker, så det bliver også spændende at se, især fordi hoppen indtil nu nærmest har været umulig at få i fol.

Så med dette vil jeg ønske Jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

     
Juli  

Vi skal midt i juli have ERFA-møde her, hvor vi bl.a. vil fremvise Bluehaven Diesels første årgang, som er meget tilfredsstillende. Her en "smagsprøve" - fotos af alle 5 føl, hvor de er ca. 4-5 dage gamle:

 

     
     
Juni   Vi deltog på Roskilde Dyrskue med 2-års hoppen Dorthealyst Rumuor og 3-års hoppen Dorthealyst Madonna. De opnåede begge de flotte 23 points og en fløjplads i hvert sit hold, som gav dem begge adgang til fælleskonkurrencerne. Her gik det rigtigt godt for Dorthealyst Rumour, som efter ommønstring endte på en flot 3.plads. Godt gået af bege møstrerere!
     
Maj    
   

Det sidste føl efter Bluehaven Diesel er også født, det blev til endnu et smukt føl, denne gang en sort hingst, Dorthealyst Whistleblower, som er Dorthealyst Chatterbox' første føl - og det er ikke en ringe start på hendes avlskarriere:

Endnu et par føl efter Bluehaven Diesel har set dagens lys, denne gang var det hingsteføl, som kom næsten samtidig. Dorthealyst Fergie har fået et sort, der ligner sin far, han er døbt Dorthealyst Dakota. Dorthealyst Gossip har fået er dejligt brunt føl, som hedder Dorthealyst Daimler. De kan begge ses på deres egne sider - bare klik på navnene

April    
   

Den sidste lørdag i april var der jubilæumsskue her på Dorthealyst, idet det var 30. gang der blev afholdt hingsteparade og plageskue for ponyer/småheste her på stedet. Vi deltog også med et udvalg, og lagde ud med den eneste sec. A, der er tilbage her på stedet, Dorthealyst Bluebell, som er børnebørnenes pony, og de synes det kunne være sjovt at have den med. Og den lagde fint ud med at vinde sin klasse med flotte karakterer 9-9-8-8-9. hvilket rakte til en plads i delfinalerne.

Den næste i ringen var Dorthealyst Rumour, som også fik fine karakterer (8-9-8-8-8) og en 2.plads i sit hold.

Foto. Zanne Jedig

Den næste Dorthealyst pony, der stod for tur, var Dorthealyst Maureen. Hun ejes nu af Lotte Pedersen, som også udstillede hende, og de opnåede en 4.plads i et stort hold gode hoppeplage.

Foto: Charlotte. A Jensen

Den sidste , der stod for tur var Dorthealyst Joker, som også opnåede en god 2. plads med tilfredstillende karakterer og beskrivelse.

Foto: Charlotte. A Jensen

Så blev det tid for finalerne, og der var Dorthealyst repræsenteret med Dorthealyst Bluebell, som klarede sig gennem hoppedelfinalen til 2-årsfinalen, og derfra til BIS finalen sidst på dagen. Der skulle alle plagene vises løse, og det var sjovt at se, hvordan de fleste syntes, det var skønt at slippe fri. Derefter oprangerde dommerne vha. skøjteløbersystemet som vanligt, og efter at regnestykket var blevet gjort op, blev ponyerne oprangeret bagfra. Spændingen steg, da Bluebell ikke var nævnt, da der kun var et par stykker tilbage, og hun endte med at løbe med 2.pladsen og blev dermed reserve BIS! Godt gået af børnebørnenes pony (og ikke mindst handleren).

Foto: Charlotte. A Jensen

Det var som vanligt et velarrangeret skue, og det skønne vejr og publikum gjorde det bestemt ikke ringere.

     
    De første føl efter Bluehaven Diesel er har set dagens lys, Blaengwen Beverly Knight lagde ud med at få et rødt hoppeføl, Dorthealyst Medina. Hun blev efterfulgt af Dorthealyst Ladybug, der fik sit første føl, også et dejligt sort hoppeføl, der lyder navnet Dorthealyst Fair Lady. Begge føl ser fine ud, og indtil videre er jeg meget tilfreds med hvad Diesel har givet videre. Se dem på dres egen sider (klik på navnene).
     
     
Januar   Så er vi klar til at tage hul på et nyt år, og håber på mange gode oplevelser med vores skønne ponyer. Vi glæder os især til at se årets føl, som er første årgang efter vores unge hingst, Bluehaven Diesel. Det bliver også spændende at se, hvad der kommer ud af vores seniorhingst Parvadean the Gigolos besøg hos alle de dejlige damer på Stutteri Gribsvad.
     
     
     
2010  

 

     
December  

Glædelig jul og godt nytår til alle!

     
   

Der har været fotograf på besøg, og en del nye billeder er kommet til - kig rundt på siderne, her er en forsmag:

Bluehaven Diesel sammen med sine damer.....

     
     
September  

Dorthealyst Fergie og hendes føl Dorthealyst Sara har været til Store Hestedag. Dorthealyst Fergie blev nr. 2 i sit hold af gode sec. C hopper og fik flotte points: 9-8-8-9-9, og snuppede også titlen som reserve champion sec. C.

Foto: Zanne Jedig

Dorthealyst Sara fik bl.a. at vide at hun havde en særdeles god trav, så det var dejligt.

Vi har fået en mail fra Åsa i Sverige som har Dorhtealyst Black Jewel. Hun var på udstilling i sommers, hvor hun opnåede de flotte karakterer: 10-9-8-8-8 = 43 p. Tillykke!

     
     
Juli    
   

Jeg har haft besøg fra Norge, og har fået tilsendt lidt fotos, både af Dorthealyst Sally, der er blevet "nordmand" og af mine føl fra i år - se de friske fotos på deres egne sider: Dorthealyst Sara, Dorthealyst Joker og Dorthealyst Maureen.

Der er også kommet en mail fra Amalie, der ejer Dorthealyst Omikron, som idag er 16 år og lever i bedste velgående. Han bliver brugt til både dressur og spring, men på konkurrencebanerne er det primært i springklasserne man ser dem - men her kan I se dem på siden med brugsponyer.

Dorthealyst Epsilon (Menai Sparkling Omega x Dorthealyst Black Bess) fortsætter med de gode reultater. Hun deltog i udstillingen på Bjärsjölagård i Sverige, og vandt også her klassen med 42p. og guld og blev senior champion for sec. D - igen tillykke til Stutteri Vica for det flotte resultat.

Dorthealyst Rosette (Parvadean Reaction x Parvadean Dairy Maid) er med sin kusk Sara C. W. Pedersen udtaget til at deltage på det danske hold til verdensmesterskaberne i Ungarn d. 10. september - vi ønsker ekvipagen held og lykke!

Så har Fergies føl fået sin egen side - se Dorthealyst Sara

     
Juni    
   

Dorthealyst Epsilon blev udstillet af Stutteri Vica til Fyns Junishow, og man må sige at den lidt ældre dame gjorde det godt. Hun vandt sin klasse, blev først hoppe champion og siden supreme champion for sec. D. Så en alder på 16 år er ingen hindring for en velholdt dame - tillykke til stutteri Vica.

-

Vi deltog på Roskilde Dyrskue med Dorthealyst Chatterbox, som lagde ud med at få 23 p. til bedømmelsen, og dermed adgang til konkurrencen om skuets bedste 3-års hoppe. Der var i første omgang dødt løb mellem hende og belgier-hoppen, så der skulle ommønstring til for at finde vinderen. Og Charlotte fik vist Chatterbox helt perfekt, og vandt den runde klart, og dermed blev Dorthealyst Chatterbox udnævnt til Bedste 3-års hoppe på tværs af alle racer på Roskilde Dyrskue 2010.

Flere fotos på hendes egen side....

     
Maj    
    Så kom der endnu et føl - Dorthealyst Fergie nedkom med et hoppeføl efter Parvadean the Gigolo - mere info følger....
     
April    
   

De første føl i år efter Parvadean the Gigolo er kommet, Dorthealyst Gossip fik er rødt hingsteføl - Dorthealyst Joker - og Blaengwen Beverly Knight overraskede alle med at levere et rødt hoppeføl, Dorthealyst Maureen, vi havde nærmest opgivet håbet om at få føl fra hende.

Dorthealyst Rumour blev udstillet til Plageskuet her på Lysten, og blev nr. 4 i et særdeles godt hold at 1-års sec. C hopper, hvor alle endte med 8 i helhed, og Rumor fik 8-8-7-8-8.

     
Januar    
   

Der er levet en generel opdatering af alle sider med mange nye fotos. Især er der kommet fotos for nostalgikerne under "Galleri Røgelborg" - enkelte er med uidentifcerede ponyer, så hvis nogen kan genkende dem, hører vi gerne fra Jer.

Og har du en pony/cob, der er avlet her på stutteriet, vil vi også meget gerne høre fra dig - fotos af Dorthealyst (alternativt Røgelborg) ponyer modtages med glæde - også meget gerne brugsponyer - der er en del, som vi mangler fotos af. Send gerne til webmaster@dorthealystponies.com

     

2009

 

   
December   De bedste ønsker fra Dorthelyst om en glædelig jul og et godt nytår til Jer alle.
     
November   Parvadean the Gigolo er flyttet "hjemmefra", idet han allerede nu er rejst til Fyn, hvor han skal tilbringe et lille års tid i selskab med Stutteri Gribsvads hopper. Og vi hører fra Fyn at han er faldet godt til, så vi håber, der bliver nogle dejlige føl efter ham i 2011.
     
September   Der er sket lidt ombytning her, idet Dorthealyst Poppy og Dorthealyst Nikoline er flyttet til Stutteri Bøttekilden. I stedet Dorthealyst Fergie flyttet tilbage, så nu er bestanden af sec. A minimal, hvilket også var formålet, da jeg vil koncentrere mig om sec. C.
     
August  

Den første dag i august bød på hoppekåring, og vi drog af sted med den 3-års sec. C hoppe Dorthealyst Ladybug, der skulle stille til kåring, og den 1-års sec. A hoppe, Dorthealyst Poppy, der deltog i plaeskueklassen.

Dorthealyst Ladybug var først for og opnåede kåring i 2.kl.A på fløj, ingen hopper blev i år kåret i 1.klasse.

Dorthealyst Poppy vandt også sin klasse , med karakterene 8-8-6-7-7, hvilket var i den høje ende for dagens bedømmelser, hvor snittet lå på omkring de 6.

 

     
April  

Sædvanen tro havde vi lidt ponyer med til Plageskuet her på Lysten. Først for var vores unge hingst Bluehaven Diesel, som blev nr. 2 i sin klasse. Samme placering fik Dorthealyst Chatterbox, med de flotte karakterer 8-8-8-9-8, og vinderen af klassen, Gribsvads Michele Jo, blev senere Best-In-Show. Og her havde vi også lidt en finger med i spillet, idet hun er efter en hingst, der er født her på stedet, Dorthealyst Typhoon, der har gjort det rigtigt godt for Stutteri Gribsvad. Dorthealyst Madonna var med i et stærkt hold af 1-års sec. C hopper, hvor hun blev nr. 3, men også her gode karakterer: 8-8-7-9-8. Vinderen af denne klasse blev senere reserve BIS, så det var rigtigt gode C'ere der blev fremvist den dag.

Vi havde også en sec. A hoppe med, Dorthealyst Poppy, som vandt sin klasse med karakterene 9-8-8-9-9, og hun opnåede sidenhen en 6. plads i finalen.

Alt i alt en god dag på Dorthealyst.

     
   

Til nyskabelsen "Hingstedag" på Neble Ryttergård havde vi valgt at tage vores sec. C hingst Parvadean the Gigolo med til kåringen. Og det got rigtigt godt, han viste sig fra sin bedste side, og blev kåret i 1.klasse (fløj), og blev sidenhen udnævnt til "Kåringens bedste hingst".

Foto: Laila Larsen

     
Marts   Så er hjemmesiden så småt ved at være i luften. Der mangler stadig en del fotos for at sige det pænt, og meningen er også at denne side her vil blive udfyldt "bagud" med resultater og andre nyheder, som ikke må gå i glemmebogen selv om de ikke længere er sidste nyt. Håber I vil tage Jer tid til at kigge rundt.
     
     
   
Resultater fra tidligere år
2008    
    Dorthealyst Rosemary: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Palour Maid: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Dairy Maid: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Ladybug: 23 points + ærespræmie, Roskilde Dyrskue
    Bluehaven Diesel: nr. 2 med 8-8-8-7-8, Plageskue Dorthealyst
    Dorthealyst Ladybug: nr. 2 med 8-7-7-9-8, Plageskue Dorthealyst
    Dorthealyst Chatterbox: nr. 2 med 8-8-7-9-8, Plageskue Dorthealyst
    Dorthealyst Rosemary: kåret 2.kl.A
2007    
    Dorthealyst Ladybug: nr. 2 med 9-9-7-9-9, Plageskue Dorthealyst
    Dorthealyst Philip: nr. 2 med 8-7-8-7-8, Plageskue Dorthealyst
    Dorthealyst Easter Blessing: nr. 2 med 8-8-8-7-8, Plageskue Dorthealyst
    Dorthealyst Gossip: 23 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Dairy Maid: 22 points Roskidel Dyrskue (udst.: M. Vestergaard)
    Dorthealyst Easter Blessing: 21 points, Roskilde Dyrskue
2006    
    Dorthealyst Fanny: kåret 1.kl. fløj
    Dorthealyst Dairy Maid: nr. 1 med 9-8-7-9-9, Plageskuet Dorthealyst (Udstiller: M. Vestergaard)
    Dorthealyst Snowdrop: nr. 3 me 7-7-7-7-7, Plageskuet Dorthealyst
    Dorthealyst Fergie: 22 points, Roskilde Dyrskue (Udstiller: Lene Mandrup)
     
2005    
    Dorthealyst Pretty Maid: kåret 1.kl.
    Dorthealyst Dancing Lady: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Rachel the Second: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Chocolate Kiss: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Rachel: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Typhoon: nr. 1 med 8-8-6-8-8, Fyns Plageskue (Udstiller: Stutteri Gribsvad)
    Dorthealyst Black Bess: 22 points, Roskilde Dyrskue (Udstiller: Gerd Østergaard)
     
2004    
    Dorthealyst Fergie: kåret 1.kl. fløj
    Dorthealyst Black Bess II: kåret 1 .kl. fløj
    Dorthealyst Pretty Maid: nr 1 med 9-8-8-9-9 og BEST-IN-SHOW, Plageskuet Dorthealyst
    Dorthealyst Moonraker: nr.1 med 8-7-8-8-8 og nr. 3 i finalen, Plageskue Dorthealyst
    Dorthealyst Typhoon: nr. 2 med 8-7-7-78, Plageskue Dorthealyst (Udstiller: Stutteri Gribsvad)
    Dorthealyst Typhoon: nr. 1 med 9-9-7-8-8 og BEST-IN-SHOW, Fyns Plageskue
    Dorthealyst Baroness: 23 points, Roskilde Dyrskue
     
2003    
    Dorthealyst Gossip: nr. 1 med 9-9-8-9-9, Plageskuet Dorthealyst
    Dorthealyst Pretty Maid: nr. 2 med 8-8-7-8-8, Plageskuet Dorthealyst
    Dorthealyst Skywalker: nr. 1 med 9-9-7-8-9, Plageskuet Dorthealyst
    Dorthealyst Chocolate Kiss: nr. 2 med 9-8-7-8-8, Plageskuet Dorthealyst
    Dorthealyst Rachel the Second: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Kallimos: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Thistlewool: 24 points + ærespræmie, Nibe Dyrskue (Udstiller: Erik Andersen)
    Dorthealyst Thistlewool: 24 points + ærespræmie, Løgstør Dyrskue (Udstiller: Erik Andersen)
    Dorthealyst Thistlewool: 22 points, Aalborg Hesteshow (Udstiller: Erik Andersen)
    Dorthealyst Thistlewool: 24 points + ærespræmie, Hobro Dyrskue (Udstiller: Erik Andersen)
    Dorthealyst Miss Take: 40 points og guld, Bjärsjölagaard, Sverige (Udstiller Birgitte Sörensen)
     
2002    
    Dorthealyst Rosie: kåret 1.kl. fløj
    Dorthealyst Baroness: kåret 2.kl.A fløj
    Dorthealyst Bcky Brown: kåret. 1. kl.fløj
    Dorthealyst Lady Di: kåret 1.kl.
    Dorthealyst Heathertoe: kåret 1 .kl. fløj
    Dorthealyst Daisy: kåret 1.kl. fløj
    Dorthealyst Miss Take: 23 points, Roskilde Dyrskue, nr. 3 i "Bedste 3-års hoppe"
    Dorthealyst Thistlewool: 24 points + ærespræmie, Løgstør Dyrskue (Udstiller: Erik Andersen)
    Dorthealyst Thistlewool: 23 points, Aalborg Hesteshow (Udstiller: Erik Andersen)
    Dorthealyst Rachel the Second: nr. 1 med 9-8-8-8-8 og BEST-IN-SHOW, Plageskuet Dorthealyst
    Dorthealyst Rebecca the Second: nr. 2 med 8-8-8-8-8 og RESERVE-BIS, Plageskuet Dorthealyst
    Dorthealyst Fergie: nr. 3 med 8-8-7-8-8, Plageskuet Dorthealyst
    Dorthealyst Princess-Lea: nr. 1 med 8-8-8-8-8 og nr. 4 i finalen, Plageskuet Dorthealyst
     
2001    
    Dorthealyst Thistlewool: 23 points, Kimbrerskuet (Udstiller: Erik Andersen)
    Dorthealyst Thistlewool: 23 points, Aalborg Hesteshow (Udstiller: Erik Andersen)
    Dorthealyst Miss Take: nr. 1 med 9-8-7-9-9 og RESERVE-BIS, Plageskue Dorthealyst (Udstiller: Birgitte Sørensen)
     
2000    
    Dorthealyst Sally: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Kallimos: kåret 2.kl.A fløj
    Dorthealyst Thistlewool: 23 points, Løgstør Dyrskue (Udstiller: Erik Andersen)
    Dorthealyst Molly: 21 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Jennifer: 20 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Tess: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Wian Prydferth: 23 points for samling, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Rosie: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Rare Bit: 21 points, Roskilde Dyrskue
     
1999    
    Dorthealyst Thistlewool: kåret 1.kl.fløj
    Dorthealyst Rare Bit: kåret 2.kl.A fløj
    Dorthealyst Molly: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Jennifer : kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Epsilon: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Sally: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Heathertoe: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Maid of the Mist: 23 points, Det fynske Dyrskue
     
1998    
    Dorthealyst Molly: 23 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Jennifer: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Black Magic: 23 points, Roskilde Dyrskue
     
1997    
    Dorthealyst Maid of the Mist: kåret 2.k.A
    Dorthealyst Evenstar: 23 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Radiance: 22 points, Rosiklde Dyrskue
     
1996    
    Dorthealyst Evenstar: kåret 1.kl.
    Dorthealyst Dancing Queen: kåret 1 .kl.
    Dorthealyst Epsilon: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Thistlewool: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Radiance: 22 points, Rosiklde Dyrskue
     
1995    
    Dorthealyst Leading Star: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Evenstar: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Dancing Queen: 23 points, Roskilde Dyrskue
     
     
1994    
    Dorthealyst Maid of the Mist: 23 points, Det fynske Dyrskue
    Dorthealyst Leading Star: 23 points, Det fynske Dyrskue
    Dorthealyst Black Bess: 23 points, Roskilde Dyrskue
     
     
1993    
    Dorthealyst Black Bess: kåret 1.kl.
    Dorthealyst Elisa: kåret 1 kl. fløj
    Dorthealyst Black Magic: kåret 2.kl.A fløj
    Dorthealyst Black Bess: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Black Magic: 23 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Radiance: 22 points, Rosiklde Dyrskue
     
1992    
    Dorthealyst Radiance, kåret 2.kl.A
     
     
     
1991    
    Dorthealyst Almira: kåret 2.kl.A
    Dorthealyst Black Magic: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Leading Lady: 22 points, Roskilde Dyrskue
    Dorthealyst Black Jack: 22 points, Det Fynske Dyrskue
    Dorthealyst Leading Lady: kåret 2.kl.A
     
     
     
1990    
    Dorthealyst Black Jack: Avlsgodkendt
    Dorthealyst Melody: kåret 2.kl.
    Dorthealyst Leading Lady: 22 points, Roskilde Dyrskue
     
     
1989    
     
     
1988    
     
     
     
1987    
    Dorthealyst Fearless II: kåret 1.kl. fløj